FOLLOWERS

Guestbook

Ogos 14, 2009

Diet: Selepas 30 hari berlalu (sebulan)

pejam celik...pejam celik....dah sebulannn dah perjalanan menggapai impian (Diet) saya berlalu....pada awalnya...saya menghadapi hari2 tu.... rasa...huhhh....baru masuk hari 2, 3, 4 dan seterusnya mengjadi seminggu berganti minggu...kini berganti BULAN.....Pencapaian saya tak laaa membanggakan langsungg....hukksss3 sedih2.....namun semangat dan azam yng menggununggg saya tetap akan TERUSKANlah...(saya suka lagu agnes monica ni...hihihi) saya cuma turun 1kg lebih jer.....tatau laa dimana silapnyer....tak apalah....lepas ni saya akan lebih berhati-hati lagi...dan saya akan ubah cara pemakanan tu.....terima kasih pada mereka yang sudi share....insyaallah saya akan terus berusaha....kadang2 rasa give-upppp gakk.....tapi terlanjur memulakan....saya perlu tamatkan dgn sebuah kejayaan...'Perjalanan seribu batu bermula dengan satu langkah.....'
sayaa dah jemu laaa mendengar suara2 sumbangg yg suka mengutukkk ....."eleehh DIET ke'...ye laaa sukati saya la nak DIET.....badan saya....bukan guna duit mak bapakk ko pun kan?' geram beb....pastu ada lak yg ckp...'TAK KURUS2 punn?' Helloooooo....ko ingatt diet ari ni esok magikkk terus KURUS ke??' akaiii letak kat kepala lutut cam tu la....salah ke jadi besar ni ek?....takpe aaa....sok2 saya dah KURUS...CUN MELECUN......jgn sebok2 nak tanya CAMNE LEH jadi KURUS ni hokayyy!! wakakakak.....tak pun saya jawab....makan RACUN tikosss!!...huhuhuhu....bila dah kurus plakk...."Eh ko makan apa ek leh kurus"?....... dan saya akan bg JAWAPANNYER: g bukak website ni n baca sampai habiss ye...!! hahahaha....abeh ceta....sekian...luahan rasa....:P
INsyaallah blan poce ni saya yakin bleh turun lebih dari 5kg.....(perghhhhhh!!...)

28 ulasan:

sue berkata...

hi..salam ziarah..
biar lbt asaln berdiet secara chat!!! Go..Go..Gurlz

-nAd- berkata...

salam kak..
sy suka bc blog ni coz sy pun tgh nk kurangkn berat badan...bila2 sy rasa nak give up,sy akan tengok video ni..http://www.youtube.com/watch?v=_wxl26pfBro

dont give up! we can do it =)

mrs e berkata...

takpe faizah, jadikan sindiran² itu sbg pembakar semangat!!

kdg² mmg btol² tak faham dgn perangai org² nih. diorang cakap tak guna otak, main cakap jek. takkan lah diet ari ni esok terus kurus melidi?

akaiii ada ka?

Mak Doyah berkata...

ala, ok la turun gak tu..biar lambat, asalkan selamat.....mulut org memang la tak bleh nak tutup, buktikan faizah boleh kurus, lepas tu melaram depan diorang..hehehhe

viruspadu berkata...

makan racun tikus

hahahahaha

baru depa tahu ye tak hahahaha

ezza erisa berkata...

standard gajah la itu semua...

aku pun selalu kena...

'ek eleh..dari ari tu duk diet....tak kurus-kurus jugak'

macam la kalu kita diet, perut dia turut serta rasa lapar. apa daaa...

serius aku rasa nak bagi penyepak pree je bagi suara-suara sumbang begini..

ingat leh magik niat nak kurus...esok diet..lusa dah body dah 34 27 36 ke? hohohhoho

MeL berkata...

abaikan aje suara2 sumbang2 tu. anggap drg tu kat ujung kaki u je, bole pijak2 hehe (over! ;P)

anyway, kt pn salu kn perli. yela dl xde masalah berat bdn ni. bl da beranak, standardlah kan. xsume org bole kurus in a split second. bl bdn da chubby sket, ade je mulut2 longkang nk tegur2. haih, sbr jela..

isya berkata...

teruskn usaha ye faizah!

Mimy Hamid berkata...

u go girl....pedulik gi matikk ngan ckp org..gemuk salah kurus pun salah...i support u beb

along berkata...

chayok kak!
saya sokong org yg nak kurus nie..
org keliling along pon tgh gigih nak kurus nie..
along?
nanti dulu kot..
hihihi...

pearls.. berkata...

faizah.. ko dan aku serupa daa.. cuma aku lebih gumuks dari ko jerk.. heheh.. kalau diet jerk.. mesti org cakap2.. suka ati aku laa.. aku nak makan banyak ker.. tak nak makan ker... korang pedulik haper...

mummysya berkata...

yang penting semoga sihat selalu...

atty's berkata...

tak apa faizah..bior lambat..tp nanti hasilnya berbaloi2..

Faizah_Haris berkata...

sue...
salamm kenalan...hehehe.....thanks sudi melawat...

Faizah_Haris berkata...

nad...
thank youuuu...lapp uu!!...hihihi...jomm teruskannn

Faizah_Haris berkata...

najaa...
tu la pasalll....bengkekk jek...jahitt mulut dorang br tau hahahah....kalo leh pinjam magik doremon takpe gakk kan

Faizah_Haris berkata...

mak doyahh...
btoll3.....dah kuruihh sokkk tentu dorang melopong tak tertelan air liurr...kah kah kah

Faizah_Haris berkata...

mah...
racun tikuss?? wakakakakakk....ok gakk....

Faizah_Haris berkata...

ezzaaa...
wakakakakakkk...gerammm mmg gerammm....dorang ni sebenonyer BUSOK atiii nengok kite diett tu jekk....wakakakah

Faizah_Haris berkata...

mell....
mulot longkang memang busokkk....sib baik leh sabarrr......nak jek semburr ngan air longkangg...hahaha

Faizah_Haris berkata...

isya
thanksss dearrr...

Faizah_Haris berkata...

mimyyyyy
i luv uu maaa....tocee3....biaqq p laa dorangg

Faizah_Haris berkata...

along....
tenkiuuuu3......

Faizah_Haris berkata...

pearllss
tu la pasall.....prot dorang kah? duit dorang kahh yg bli beras tu?? gaji dorang kah?? eiii busokkkk tul kan....wakakakaka

Faizah_Haris berkata...

mummysyaa
betoiii yg penting sihat selaluu.....gumokss ka kurus kaa....kt tetap manusia

Faizah_Haris berkata...

k ty...
tak sabo nk nunggu hasilnyer neh...hihihi

Dee berkata...

biasalah tu faizah..well..u can do it..don't worry..slow2 pun xpe..

neezareef berkata...

sabo la faizah..cabaran tuh...bila gemuk org ckp kita gemok..bila kurus org tanye nape kurus kan...

x trn berat tu ade la tu lain yg trn..ukuran ke kan...jgn fed up dah la faizah