FOLLOWERS

Guestbook

Julai 09, 2008

Andai itu TakdirNYA......

Aleya, seorang gadis yang cantik dan berlatarbelakang keluarga sederhana,dalam diam menyimpan perasaan dengan seorang anak tokoh korporat yang ternama yang merupakan rakan sekuliahnya di Universiti, Syed Aizril. Syed Aizril, wajahnya yang tampan menjadikan dia kegilaan ramai gadis, limpahan kemewahan meletakkan ego dan kesombongan di singgahsana yang paling tinggi. Mentalitinya yang mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar bicara hatinya sendiri.

besss giler ceta novel nihh...sesapa yang pencinta novell...haruss bli n BACAA.....2 hari saya menghabiskan masa tuk membaca novel nehh....yer aaaaaa nak layan suami lagikkk..masakkkk bagaiii kan...tu yg slow.....dek kerana ceta menarik novel ni...hinggaa ke mana saya pergi saya angkut je buku nehhh.....heheheh...hubby dok puji...rajin ayang membaca....(perghh kembang idung sekejapp...)....meh saya cetakan skit....

Aleya yang terpaksa berkahwin dengan syed Aizril kerana telah diperangkap oleh kawan mereka Faizal...mereka kene tangkap basah...mahu tak mahu dorang kawen gak...tp zril membenci leya sepenuh hati....maklum laa dek kerana darjat dah kedudukan...leya hanya org kg jek...Leya juga dibuang keluarga sendiri oleh kerana perkara buruk ini....'Malam Pertama Leya telah dipukul oleh Zril'....Leya di dera oleh suaminye sendiri...dan Leya juga dirogol oleh insan bernama suami....sian Leyaaaa....Leya di hina...di dera...dipukul...di caciii...dan dihalau seperti anjing.....Zril dan keluarganya memang kejam....dan Leya mengandung anak Zril....Leya lari dan tinggal bersama kawan baik dia Umairah..sehingga bersalin bayi kembar....Zril yang mempunyai kekasih hati bernama Shrifah Emelin yg sedarjat dgn nya....dan merancang untuk berkahwin....Zril telah berkata sekiranya dia menikahi Lin maka talak akan jatuh terhadap Leya....dimalam majlis akad nikah...Zril dan ibu nya telah ditimpa kemalangan....ibunya cedera ringan dan Zril KOMA.....apakah kesudahnya nyer????....heheheheh....bli lerrr Novel neh yg selalu SOLD OUT!!!

setiap kali saya baca ceta ni musti tangkap leleh punyeeeeeeeee....ntah baper kali ntah saya nangisss...uhukssssss....adoiiiiihaiiiii sedih gilerr2 punye sedih hokayyy hingga saya rasa tak sanggup nak baca lagikkk....ada gak pat2 yg kelakar...romentik....

Jangan LUPA ekk bli lerr kalo nak tau ending ceta neh...(wahh pomottt lagikkk...eheheheheh....)dari 10 bintang saya bagik 9.9 mintanggg!!! hehehehehe!!

14 ulasan:

Mommy Lily berkata...

alaaa...bukan skodeng aaa..kita dlm kereta nk balik dah, ternampak la 2 merpati sejoli menuju ke gerai buah2.. nk panggil dah jauh sgt dah...hiiiii

dulu masa sekolah menengah mami hantu novel. especially ahadiat akashah punya. tp skrg tkde masa. majalah beli pon tk terbaca..hhuhu

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

waaa....sedih arr, skrg ni dah x der masa nak mentelaah buku2 citer, keje rumah x abih2, lum ader anak lagi ni....pulak tu time start jer nak membaca, mata ni cepat betul nak lena nyerr...haihh, payah lerrr...

risanur berkata...

nak pinjam boleh...nak beli malas...

Faizah_Haris berkata...

mommyyyy...
heheheh....kewajiban memborong buah setiap hari jumaattt....murah2..

rafflesia...
memangg sedih giler2...sampai hubby pun tanya nape nangis...ahaksss...nih sumaa gara2 member laaa terus jatuh chenta kat novel....mula2 time nak baca je..baru 1 m/s dah zzzZZZzzzzz....la nihh dah ok....nak trgolek atas katil sambil baca pun dah leh tahan mata ni...sesekali sampai termimpi2 plak...ahahah

risaaa...
hahahah.....rajinnnnn2 kan diri...ahaksss....meh cini mehhh...

Tanpa Nama berkata...

Cik Faizah,
Nak tahu di mana zik beli novel Andai Itu Takdirnya -Siti Rosmizah.
Dah pusing banyak bookstore tapi tak jumpa. leh share info?

has berkata...

mane nak cari novel ni. semua kedai buku kat kl ni dah habis stock untu buku novel ni

Tanpa Nama berkata...

Saya beli online buku ni, kat alaf21 punya website. Cari kat Kluang memang dah takde....

Apa pun, buku yang besttt giler! Ni dah taraf-taraf Ombak Rindu nih! Hehehehe.....

uLat buKu berkata...

ingat lg ms kursus kat Quality Hotel KL dlu ader sorang peserta bwk novel ni..baca sorok2.. siap rekemen suh sy beli. sminggu pastu sy gi kdai buku kat jusco cheras selatan kononnye nk beli novel tu, tp xde pun. pi MPH alamanda pun xde gak.. hancusss harapan.. huhuhu. last2 beli online..heheheh

Tanpa Nama berkata...

akak buat lah siri kedua sedap gilek cerita dia

Tanpa Nama berkata...

mmang best giler novel ni..

tp satu masalah y timbul , mmang susah nak cari. banyak kedai ak masuk tp x jumpe jgk..

last2 mintak org kedai 2 tepon klu ad novel ni.. pas 2 baru dapat bli n bace..

time bce lak msalah y timbul bnyak sgt air mte ni kuar, rase cm
xsanggup je nk bce. tp kne abes kn jgk.. last2 abis lah jgk..

e_EEn berkata...

saLam,
masa memula t'bc novel nie kt buku remaja mmg dh tau cite nie best..pas2 memusing cr buku nie kt storebook tp xjmpew,sume abih mmg hampeh..
pas lelame m'cr br jmpe,mmg tngkp leleh buku nie stat bc jew dh cedih cm t'cekek leher nie bc...
kalo nangis nnt xpepasal owg kate kite nie giler,huhuhu...
cedih2 gak tp ader gak unsur2 lucu n romantik,RUGI kalo xbc tau...
skang buku nie dh jd salah 1 koleksi novelku muahaha...
p/s: xbrani nk bc byk2 kali sbb xsanggp bc tang yang cedih tu huhuhu... ;P

♥corcraze♥ berkata...

hye,salam..ade bace somewhere kate cite andai itu takdirnya best,so i Googled and stumbled upon ur site..

dari synopsis cite mcm novel Pergilah Airmata karya HAnni Ramsul lak..
yg mana serupa yg mane tahla kan..

bila cite ni first publish eh?
ade lg tak kalo nak beli?huhuh..

vivian berkata...

andai itu takdirnya aku trma. btapa pedih utk trma sbuah hakikat cnta x dihargai. mlm ni aku merenung langit menangis sama spt aku.

Cik Shark berkata...

aq pencinta novel gak..aq nak sangat carik andai itu takdirnya kat sabah ni,tapi xda...sedihh waaaa T___T