FOLLOWERS

Guestbook

Mei 13, 2008

ProGress DieT saya...Part 1

nih saya tunjukkan gambar saya SEBELUM DIET dulu....masa nihh raya pd tahun 2004...selepas 2 thn kawennn... berat naikk mendadakkkkk wooooo... ishkkkk tak cunnn nyerrr lahh kan kan kan... masa nihh berat saya hampir 100kg tawwwss...
SEBELUM...2004 SELEPAS....tahun 2007-2008
Dulu saya diet dgn gunakan produk TOTAL LIFE...memang berkesann sungguhh...sehingga saya capai berat sehingga 86kg dalam masa 2 bulan...TAPI...rege nyer pun leh tahannn laaa mahalnyer kan kan kan.....bila dah makan produk tu..dlm masa 4 ari saya turun 3kg...macam tak caye ek..heheheh...tp percayalaaaaaaaaaaa....pastu baru laaa saya ada semangatt nak kurus lagiii, sebab saya yakin yang saya bleh kurus....bukan senang nak diet...kene laa rajin ikut aturan....pantang itu ini...menahan lapo...wat senaman...wowww!! memang byk cobaan dan dugaan....nak ngan TAK NAK jek...hehheehe...
skang nehh saya tak amek ape2 produk kuruss dah...cuma diett sendiri2 jek...jaga makan...wat senaman...dari 86kg....saya pernah dapat 76-77kg...pastu naik balikk sebab tak jaga...ishkkkk....skang neh dok kat 80-82kg....aarghhh....caiyokkkk caiyokkkkk bulehh bulehhh!!
Baju2 saya yg lama2 dulu2..time mula2 masuk keje..skang neh takleh pakai lagik dahh....sgt longgarr...kalo pakai musti member2 tego...'jgn pakai bju nih lagi...bli lain' hehehehe...yang paling best skali dapat teguran dan pujian dari kawan2 kat sini...semua dok pujii yg saya dah kuruss...(ahaksss kembang idung sekejap...huhuhuhu...)..semua baju2 tu saya dah simpan bawah katill...
saya target nak turun sampai 75kg dulu...ishkk bley ka?....insyaallah

14 ulasan:

~eiyra~ berkata...

uiks.. macam tak percaya je awk camtu.. tapi sekarang dah nampak lain sangat.. makin nampak muda dan comel.. nih bukan puji tapi kenyataan tau.. ehh.. saya pun diet nih.. jom diet sesame.. tapi perjalanan saya saaaaaaaaaangat jauh lagi.. chaiyok!

Faizah_Haris berkata...

eiyraaaa
hehehe yeke?? thanksss thankssss!!
jommm jommmm kite diett....walau masih jauhhh insyaallah lama2 sok tau2 dah sampaii target jek...kan kan...

umiyumi berkata...

waahh cayalah faizah.. harap kekalkan keanggunan tu ceewahh..by the way ada citer pasal faizah le kat blog kak umi. apadia yek? check laa

Faizah_Haris berkata...

umiiii
tenkiuuuuuuuuuuuuuuu!!!
hahahaha ceta pe tuuu?? nanti faizahh jengokkk hokayy

risanur berkata...

moga berjaya dlm proses diet ini...

risa pun nak diet gak la...nak ikut cam faizah..

ZH - Ena berkata...

mmg berbeza sggh la faizah dulu n skang nie..harap dpt berat yg ideal tau..

Faizah_Haris berkata...

risa...
thanksss!

ena...
tu la pasal kan kan...ishkk ishkkk...insyaallah tgh usaha nehh....thanksss

muahhhsss 99x hehehe

mama ranggie berkata...

mama pon diet sendiri je skrg ni...

x mkn ubat sampingan pun...

ade gak lah turun!hehehe!

*SiRibenMerah berkata...

berusaha...
saya yakin...
anda pasti berjaya.. =P

Cik Adek Manes berkata...

wow ! kak..
u lgi hebat..

jum kurus sesame jum.. !!

eya berkata...

Salam singgah...hehe...
nmpk kurus da. Bp ketinggian awk ye?

Cik_Nomi berkata...

waahhh.. dah kurus..

erm.. join TBL blogger gak ke? asal cam tak penah nampak ek.. =p

sweethOneY berkata...

akak!!
tahniahhh :D

sue berkata...

salam....
tpg lalu ye....SIL sy turun 15kg berat bdn dlm masa 3 bln jek... dia pguna Herbalife...