FOLLOWERS

Guestbook

  • Diari Ramadhan (2010) -1 - salamm semua.... hehehe... lama sudahhh saya meninggalkann blog yg iniii... alahaiiii... pemalasss sungguhhh diri ni.. apekahh???.... boleh start enjin bar...
    3 tahun yang lalu
  • Blous - Free Saiz RM38 Saiz 40 RM55 Free Saiz RM35 Saiz 40,46 RM50 Free Saiz RM38 Free Saiz RM38 F...
    4 tahun yang lalu

Mei 14, 2009

Siapa Link Club Touch & Go Previllage Card?

Baru jap tadi saya terima call daripada AGEN Link Club TnG Privillage Card ni...dengan no dari DG (0162257419) agen tersebut adalh seorang perempuan...lemah lembut percakapannyer TAPI...bunyikk cam tak SERIUS???? huhhh....yg menyatakan SAYA adalah pemenang BERTUAH.....
dorang nak bagi saya kad tersebut....antara keistimewaannya adalah......untuk dpt diskaun membeli belah.....saya tanya kat mana? kat pusat membeli belah ni beso...JASCO ke GIANT ke....pastu dia ckp gelak2....dia kata...kat kedai2 terpilih seperti NOOR ARFA BATIK.....dan bla...bla..bla...pastu leh gunakan kad tersebut untuk diskaunn FIREFLY sebanyak 30%......
dia tanya saya pengguna kad kredit? saya jawab YE....pastu dia tanyaa....bank ape laa bla..bla...saya dgrkan je laaa......then dia tanya....nak LINK kan kad tu ke mana? VISA? atau MASTER???...tetttttttttttttttttt.......jeng jeng jengg....ini dah lain....saya tanya untuk APA??...dia kata nanti nak bg vocerr laaa.....seperti percutian 3 hari 2 mlm laa......pastu saya tanya....nape nak potong dr kredit kad saya ke?....pastu dia macam blur nak jawabbbb......saya ckp kalo cam tu maknenyer saya BELI vocer awakkk laa.......terus PUTUSSSSS talian.....WAKAKAKAKAK...BODOOOO...
nak nipu tak ckp tak seriusss.....SEBELUM ni member saya ada ceta pasal bende ni...baru je 2 hari lepasss.....kes yg sama...siap mintak no kad kredittt....pastu pura baca kan nombor kad kredittt...kunun2 suh kite betulkan laa.....tup3...ari ni saya kene...so saya dah standbyy laaaa nak ckp ape....dia ckp kompeni dia kat KL....ada website..WWW.LINKCLUB.COM.MY......saya try carikk...takDO pongg???......
RUPE nyerr ramai yg kene panggilan cam nie...
hati2 nyer koranggg......

73 ulasan:

ikiqzana berkata...

memang dah ramai org buat keje ni. nak senang je. keje x nak, nk tipu org je. memang la zana x suke org mcm ni...

DYLA berkata...

ada je idea nak nipu org tp padan muka sbb kantoi

fiesyah berkata...

rmi org dah kene tipu mcm ni...pandai sungguh kepala org ni...nak cari duit care mudah je...so berhati2 lah...manusia ni rambut je same itam p ati jahat ke beno...

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

agen2 penipu skrg ni kemain ramai lagi kan.....ader jer jalannya nak tipu org....

zh-ena berkata...

ader jea jln nak tipu org kan

Dee berkata...

aisey faizah..dee pun penah kena..siap tya no 3 digit kt blakang kad..ni menipu je kerjanyer..pehtu lg skali dari company yg sama bila dee ckp x interested..dia hempas fon..aparaa!!

sweethOneY berkata...

xde keja lain dorang ni kan
sula kang

rizal linkclub berkata...

saya adlah telemarketing manager linkclub,dgn ape yg saya baca pasal linkclub tu,salah...kita sebenarye memperkenalkan pakej yg terdapat dari linkclub.setahu saya tidak pernah lagi staff saya cuba menyelewengkan atau menyalah guna kan kad kredit seseorang ,kenapa saya menyatakn begitu,selepas kita menolak payment dari kad visa/master pihak kami akan terus faxkan atau email kepada tuan punya kad ..terima kasih

Tanpa Nama berkata...

sebenar nyer bukan semua tele sales penipu.kiter bagi tahu harga dia baru kiter caj.ada sesetengah jer yang tipu..sebab kita tak leh caj kad kredit tanpa merchant dari bank la lu pk lah sendiri

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya Linkclub adalah menipu..kalau awk semua tak percaya awk pegi tanya yang dia ckp mcm2..sebelum awk nak ambil pakej dia linkclub awk call bank dulu tanya 3 digit boleh bg atau pun tidak...lg satu no kad kredit pun mana boleh bg kat org lain...awk semua kena ingatlah org menipu sekarang mcm2 boleh ckp...saya rasa no. tel dan nama awk semua diorg beli dgn bdk2 bank juga yg tahu sistem data base pemegang credit card holder...JANGAN AMBIL LINKCLUB

Tanpa Nama berkata...

Linkclub BABI...ambil duit org RM383 tp bg touch n go ada 5 ringgit ja...mmg sial...tak halal dunia akhirat la sapa yg kerja kat sana...saya tak halalkan sampai mati...lain kali sapa yg ambil pakej linkclub awk call bank ckp nak cancel..kata linkclub caj kad kredit saya tanpa kebenaran...linkclub lebih teruk lg dr babi..babi pun tak teruk mcm diorang...anjing hutan....diorg caj kredit kad saya 2 kali

Tanpa Nama berkata...

apa ni kutuk kompeni saya nih sapa yang terasa kena tipu meh datang ambik duit balik k uang hajorrrr

Tanpa Nama berkata...

Sape kate linkclub penipu..hanya org melayu yg bodoh dan bangang shj anggap linkclub menipu.lain kali klu dpt call drpd mane2 x kisah la ape pun kene la kaji dulu bukan semua penipu.linkclub sbnrnya memberi perkhidmatan diskaun utk perbelanjaan seharian kita linkclub ni hanya utk pemegang visa atau master shj yg masih lg akif dan tiada sebarang masalah.oleh itu,sape2 yg dapat call drpd linkclub korang cepat2 la beli pakej 2 klu x rugi sbb nanti die bagi pakej percutian percuma dan voucer..korang jgn la risau nanti diorg akan bagi nama dan IC telesale tersebut serta name compeny.sekiranya diorg tipu korang cepat2 buat aduan..klu x caye lantak korang la...hanya org melayu berfikiran sempet sahaja fikir cam 2..

Tanpa Nama berkata...

maybe sy dah ketinggalan psl link club nie..tak tau cmne sy bleh terpedaya ngan link club..sy baru join je ..betoi2 tak berbaloiiiii..inilah dikatakan melayu tipu melayu..BINATANG BETOI LE ORG YG TERLIBAT NGAN LINK CLUB...sy dh bayar 489..utk kad tue..apa yg sy dapat..voucher yg semuanyer tak bleh pakai...ade terms and condition pulak..pahtu susah betoi nk dptkan diskaun..semua kena melalui link club.....penipu betoi le ..sy igt lg nama dia RAZI..sy tak halal sapai mati apa yg dia buat..bla cal linkclub, nk tanya ckit camne nk guna..mcm nk layan tak layan je staff dia..maklum le kita dah byr kalu tak byr tu lain le..manis mulutnye...so kpd sapa2 yg tak terkena lg..harap berhati2..tiada benda yg free dlm dunia nie....semua perlu DUIT....GERAMMMMMM

Tanpa Nama berkata...

maafla ye en pnye blog... tapi apa yang u ckp ni mcm tipu jer... u dah terima atau belum pakej linkclub tu? kalau belum, don't judge a book by its cover.. setahu saya, tiada paksaan dalam benda ni.. if ure interested baru dorang akan ptg duit u, if not, takpelah.. kalau dorang menipu, xkan la bertahan sampai sekarang..mesti lesen dah kena tarik dgn bank negara n mesti kpdnhep dah serbu tempat dorang..so far, i dah pernah pun pergi kat hq dorang, n apa yang dorang buat is legal..so, before u nak buat tuduhan melulu, cek dulu ok..nowadays, semua org dah celik IT, so boleh siasat.. klu dorang nak tipu, cek la balik korang pnye bank statement,,, ada x transaction yang meragukan.. buat apa dorang tipu 3 ratus lebih@ 4 ratus lebih, baik dia sedut terus duit crdt card korang tu...
renung-renungkan lah yer...

Tanpa Nama berkata...

Tak tahuler I mangsa ke apo petang ini terima panggilan sama tak cakap setuju tengok camne pun kena potong dah repot bank and ckp tak bagi kebenaran dan bank ckp akan siasat. Harap maklum telemarketer LINKCLUB klau nak buat promosi jgn telipon buat roadshow atau jumpa dengan client yang "bertuah itu" barulah duit yang dapat dan dikeluarkan puaskan hati kedua dua belah parti. Saya dah repot bank dan akan membuat laporan kepihak lain jika tidak dapat refund yang dijanjikan.

Tanpa Nama berkata...

seb baik sy bkak blog ni. br td dpt pggiln dr linkclub tp sy kt nk cek dlu..dia suh bkak web linkclub.com tp yg kuar web bhs cina ntah ape2...then dia kt pc sy ader problm. igt kita ni buta IT ape...sengal...so pas bc blog ni lega skit..moral: jgn mudah trpengaruh ngn panggilan mcm tu.. tq..

Tanpa Nama berkata...

dah berzaman dah benda nih kan? td saya pun dpt call kali ke2 dari Link Club.. so bagi sesape staff dr Link Club yg ada terbaca dr blog nih tolong jgn telepon lg bagi mereka yg dah tak berminat.. buang masa, air lir, dan kos.. termasuk aku.. okehhhh...

Mmg LinkClub nye syarikat Legal kan tp di sebalik ke'LEGAL'an itu terselit sedikit fakta bisness yg mana menyatakan win-win situation kan.. so kat sini korang untung berganda2.. alaa setakat diberi discount se%2.. baik tak payah..

lu yg tau lu pk la sendirik...Mana ada benda bley kasik free beb..

Tanpa Nama berkata...

jika org yg x phm dgn benefit yg linkclub bg mmg rase kne tipu..tp org yg bpkir n tau cara guna i dun think yg linkclub tipu duit org.jgn men redah mengata sana sini,sy pun ada pakej linkclub,benefits ni mmg bnyk,so kalau nk tau,buka la www.linkclub.com...

Tanpa Nama berkata...

linkclub is the best..i da ada lclub kad ni,n i bli dgn hrga rm489 n da dpt pun pakej ni. dia pnye pakej x mcm privillege yg lain.apa pn lclub,thnx wif benefits u all.pd yg xphm,jgn menuduh je k??? cauuuuuuuuuuuu..

Tanpa Nama berkata...

Salam...sapa yg kata link club adalah penipu..slalunyer org yg kata dirinyer terkena ni, sebenarnya masa telesales tu citer dia x amik perhatian sangat..sapa kata x de laman web linkclub..www.linkclub.com.my..cuba2 la buka sekarang..saya baru jer buka laman web tersebut..kalau cakap kata x buta it..
setiap kali telesales tu citer tentang diskaun yg dia akan dapat, telesales tu akan tanya paham ke x..then org yg bodoh2 alang ni pun cakap paham saja..dan slalu nya x de paksaan untuk menerima pakej link club ini..kalau org x setuju, telesales x akan caj kad org tu..ada x korang pikir yg telesales tu ada anak bini tuk diberi makan..ada yg idup susah macam seorang kawan saya..sampai anak sakit pun dia datang keje coz nak cari duit nak sara hidup keluarga..ada korang pikir tu suma ker..ooo mentang2 korang gaji tinggi, jawatan tinggi sampai x nampak kesusahan org lain mencari duit..bukan suma org ada kelulusan tinggi..diorang cari duit melalui sales..kalau korang x stuju cakap x setuju..abis citer..lagipun korang juga yg dapat diskaun kalau nak p bercuti ker, p klinik ker...tu la org cakap school high2, stupid never finish!!bukan nak tipu org, klu orgb tanya kena duit ker x..telesales tu mesti akan cakap sejujur2nye memang ada kena bayar..memang skali seumur idup pun!! kad yg korang dapat tu, kad diskaun..maknanyer kalau korang p ke outlet2 link club ni dan panel2 link club korang dapat kurang harga..apa la bengap otak korang ni..tu la lain kali kalau ada org call, dengar betul2..x paham tanya..telesales tu akan cuba menjelaskan sampai customer tu paham..
kita ni nak cari rezeki yg halal nak sumbat anak bini dan keluarga makan benda yg halal!!bukan suma telesales tu penipu...ada otak pakai..tepuk dada tanya minda...

Tanpa Nama berkata...

bgus2 mmang stuju sgt ngan blogger yg kat atas nie.....
TAPI msalahnya kalau jujur nak cari duit nak bg anak bini mkan pown xyah nak putar belitkan keadaan k...member i pown da kena then dia xckap pown yes or no juz say ok then bla...bla agen nie bercerita...itu dkira sbagai setuju ker????skali da kena charge...dahla siap ckp sub contract kpada maybank,teruk btol..tp xper member i da tnya bank then dorunk suggest wat report polis jer coz dtipu tnpa sedar....ermmm ptut2 la kalu nk cari wet skali pown....

Tanpa Nama berkata...

bila aku terkena baru la..tau...yg geramnya mintak no kad kredit untk pengesahan betul ke aku yg punya..

then aku berminat bila dah cerita macam. mesti best ne...aku ni mmg suka melancong..tapi tak nak baya lagi...nak baya ansur...alih2 bila aku call kat bank kredit aku..kata dah ada wat pembayaran melalui linkclub..angin la aku..aku dah kata taknak buat pembayaran lagi.. sial betul...geram...celaka...

Tanpa Nama berkata...

link clubbbbbbbbbbb....aku nak ...duit aku...tak kira baya balik kat akaun bank aku....

Tanpa Nama berkata...

moral of the stroy, jgn dedahkan no kad kredit anda itu saja walaupun org mintak pengesahan. tak kira la linkclub ke bukan linkclub ke itu yg kena ingat

Tanpa Nama berkata...

SALAM.. SAYE MENAGER DR LINKCLUB..sbrnye bg yg kata kami menipu org sbnrnye kureng fhm ttg aper yg korg dapat.. bile korg pakai kadkredit biasala terima call dr mane2 pon..
sblm korg bg detail ofcouse la telesale akan ckp dari mana DAN UTK APER DETAIL DI AMIK...
klo korg rasa mcm bagoss taknak diskaun ke aper takyahla mengada2 bagi no.kad pastu wat diri tertipu..sedangkan diri sendiriyg bg ..KAT CINI 2 COMFIRMATION..
percutian free takde lagi 3h2m..kat cini 2h1m aderla
pandai je complain.. EN BLOG TAKYAH TAMBAH DOSA KUTUK COMPANY ORG..SB AWAK GALAKKAN ORG FITNAH..SDIRI INGATLA

BUATLA KEJA LG FAEDAH.. SAYE MAKAN GAJI YG HALAL DLM BIDANG NIE..YG DAFTAR RASA TERTIPU LAK ..CALL JE NO OFIS GUNA SERVICER JGN CKP JE..TAKGUNA PON.. WEB MMG ADERLA ..KORG PANDAI G KE BLOG TAKKAN TAKLEH SEARH KAT WEB???????

Tanpa Nama berkata...

bagi yg kata LINKCLUB BABI ATAU BINATANG TU MAILA OFIS KAMI KAT CINI..dah wisma pun.. yg korg duk nak maki hamun nie dapat dosa jela..
utk pengetahuan semua..3LAST digit tu utk resit bg kat member ..SUPAYA SECUARITY DAN TAHU mmg daftar 1x je lifetime..
ni asyik fikir ORG TIPU.. APER ORG TERANGKAN TAKMASUK AKAL PUNYE..
SEBENARNYA KEBANYAKKAN YG COMPLINT NIE NAK BENDA FREE JE.BYR TAKNAK..SO BUAT2 TERKEJUT KENAPA KENA BG KADKREDIT..NAK FREE???
BUAT SENDIRI JELA JAWABNYE..

no name berkata...

salam...i pun baru dapat call dari egen linkclub...ntah sapa nama dia...punyalah panjang lebar explanation dia...bila i tanya ape benefit yg they all dapat lepas bg discount2 ni , depa kata depa akan dapat rm499 as delivery cost of the card...apa???? what??? macam bagus jer...discount tu, discount ni, no yearly fee...tai sekali dah telan rm499 tu ape?? dulu pun pernah terkena ngan tuneholiday...bayar rm380 tapi bila nak pakai card wat reservation hotel, staff dia punyalah lembab nak carikkan hotel & depa x call balik pun untuk confirmkan hotel...macam hampeh service...
tapi tadi nasib baik i x bagi lg no kad credit...& bila i cakap sorilah x nak card tu, agent tu ok jer...x de pulak dia maki2 i tadi...maybe bukan semua org berniat menipu...tapi fikir2kanlahh

Tanpa Nama berkata...

simple..duhai manager link club.. juz explain to us why bank negara said dun give ur cc number to others?? but ur service asked for it,thats all.. bnd ni mcm ade konspirasi. sbb they all lps like u said,clean,xkantoi pape,syrkat bsr,ade wisma.. i dh stdy kes ni 3x,3x dh diorg kol..i bg detail sume y tipu, when i tny izit correct??they said yes(yes lak td kate xd detail),bcoz i ckp i tgh drive time mlm xbp nmpk no cc i..so how izit?? i asked for their details contact etc, they said sure2 will sms rite after tis, tp xd pn,ketiga2 nyer,notin.. nvm,kite sume akn mati kn??juz wait n see,lps mati nti kite tau la sp y slh...bkerja dgn cara memerangkap pelanggan secara teknikal2 ni,haram,undang2 dunia xkate slh,kn??btl la sp suh bg no cc klu xbminat,kn??naik court pn xmenag..tp how izit ngn undang2 akhirat??halal ka cmtu??akad jual beli ade??entah ler kn..

Tanpa Nama berkata...

Sye bru shj trtpu ng sume ni.Dpt col brkali2(6pm),dorang xplain2,sy jd "bodoh",dedah sya pnye no cc,then(630pm),489 dicaj dlm acc cc sye..see wht hppen..msa coll dia ckp blh installment slma 10bulan,caj akn d buat slps kita terima link club card 2 tapi......................??????
Siap send sms nme cnsltant yg col serta ic skali.RAHMAT 910410146305.
KALO XTPU NPE INI YG BERLAKU???
Kwn2,plz jgn jd mcm sye..smga Allah bls pe yg brlaku.KARMA.

Tanpa Nama berkata...

i ade jgk amik pakej linkclub awal tahun ni tapi takde plak kena tipu sampai camtu.so far i used 'till now mmg ok & mcm biase je.i x minat sgt g melancong tp nsb baik kad ni blh guna dpt diskaun utk servis kereta kt aam.at least pn b'baloi jgklah utk jngka masa pnjng.

Tanpa Nama berkata...

asallamualaiku.....mcm ni sbnar nye,,,cara telesalse brcakap ngn custemer tu salah..linclub ni bkan semua tmpat blh pakai..rangkaian tiaga saja...klau tesco@gayan tu x dapat la..ni rangkaian orng yng berduit je..kedai yng mahal 2...linclub ni,bkan kpada pemegang kad keredit je dapat,,semua orng dapat klau nk..yng talesalse ni ckap kpada pemengang kad kredit yng bertuah saje..tu ayat nk sruh orng tu bngga la sbb terpilih..padahal kna tpu.hahahha...tpi linclub ni memang wujud la...uuhuh...klau orng tu dok negeri klantan,terengganu,sabah n sarawak...memang kesian la..sbb bnda tu kat kl bnyak la...em..klau setakat nk pakai touch&go tu kna bayar 489,baik ko blik kad touch&go je..duit dalam kad ade berdasarkan ko bli...em

adi berkata...

aku baru dapt panggilan petang tadi. aku ckp kt dia hold dulu. aku nk tgk details kt website. sbb takkan nk register pakai tepon je kan mesti ade hitam putih at least register melalui web. pastu dia kate mlm ni atau esok pagi dia akan call balik untuk pastikan sama ada aku terima tawaran atau tidak. jadi lepas baca blog post ni sah sah la kalau di telefon pun aku kate tk nak...hahaha...thanks faizaharis! tp yang peliknya mane dia dapat no tepon aku dan tau aku pakai debit card?

"google is your friends"

Tanpa Nama berkata...

sala...encik hadi..blh x bgi thu spe nama taleselse tu...nanty sy ade nk kongsi dgn encik pasal linkclub...memang btull,..ape yng dikatakan kat atas tu...ok...

Tanpa Nama berkata...

assalamualaiku..yng bertulis ini mengatakan,sy adalah pngguna kad krdit yng hmpir ditu oleh talesales linclub pada hari ini....kpada mereka yng mana no kad kredit merika di ambil berhati2 la..kerana itu sngat bahaya....mereka semua ni memang penipu.,..bla NK CANCLE X BGI,ckap x blh sbb dah tolak..bla call bank,bank ckp blh..nasib baik la..so sy dah cancle..jgan sesiapa bgi no 16 digit di dpan kad no 3 digit di belakang..3 digit tu bkan no keahlian,itu adalah no pin utuk kad tersebut...bank bagi sape2 yng dah lama ambil tu blh cancle...walaupon brtang tu dah sampai..kononye dapat no saya dri rangkain niaga la..jotel lah..padahal ko dapat dri bank kjan..penipu sngat...sama juga dengan bahagian pengesahan n kselamatan konon tu(namanye sara)sama je..jgam ambil k..ingat..

Tanpa Nama berkata...

ELEH KO ORG JER YG SALAH FIKIR JGN SUKA ATI CKP XLEH CANCEL LA KNP LAK KO SENDIRI DPT CANCEL KLU X BOLEH TU MMG X BOLEH TP KO SENDIRI CKP DH CANCEL PABDAI2 CKP SUKA ATI....SENDIRI MAHU IGT LA SEBLUM NK CKP TU FIKIR SENDIRI JGN NK CARIK KESALAHAN ORG LAIN SAJE....KENA IGT KITA KAN ADA UNDANG2 APE SUSAH SANGAT KLU PENIPUAN TU REPORT LA OR MASUK DLM SURAT KHABAR KE TV3 SKG NIE KAN SELALU DH KUAR KISAH2 PENIPUAN....EHHH ENTAH2 KO NI PENAKUT KOT....KLU NK KATA 16DIGIT TU RAHSIA KNP BILA KO SLOT TU KAN KUAR 16 DIGIT TU EHHH KO SEBENARNYA TAHU KE X TAHU TU LA LAIN KALI JGN PANDAI CKP JER...KO IGT SUMER BANK TU BAGUS KE KO SENDIRI FIKIR KLU LA BANK TU AMIK KO SORG 10SEN BRP KO TAHU KE N PERASAN KE DIA AMIK? NIE BRU BUAT 489 JER DAH KECOH2 EHHH TU LA KLU X FAHAM TU TANYA LA BLIK N KENA IGT BUAT PENGESAHAN TU TELAH DI BUAT BKN SAJA RAKAMAM NIE AUTORIZATION DEPT BUAT N MGMT PN ADA UAT CONFORMATION LG EHHH KO ORG YG PANDAI2 NK SALAHKAN ORG.....

Tanpa Nama berkata...

DA LA JGN NK FITNAH KMI...KMI CRI RZEKI YG HALAL JEA.....

Tanpa Nama berkata...

kalau nk cri rezeki yng halal sekali pon..jgan nak tipu orng dgn gunakan card credit ok....biasala manusia ni..nk kaya cpat dgn tpu............................

Tanpa Nama berkata...

kenape korang cakap penipu ea.. aku masih blur2... sebab... kebanyakkan yg komen cakap penipu nie.. x amek lg pakej nie... adess.. aku was2 dah nie... aku baru jek amek pakej nie..

Tanpa Nama berkata...

jangan lah ambik.memang tak berguna. penipu je. kata nak wat semakan kad konon, kepala hotak die wat semakkan.

Tanpa Nama berkata...

before kad tu sampai mmg la korang tak pcaya, tp once kad tu da sampai baru korang tenganga tgk kemudahan2 yg ade dekat kad tu. dah la dpt voucher percutian, bes gler kot! ak mmg enjoy ngn famly pg holiday time raya cina haritu dengan voucher makan kat hotel lagi, bes beb! jgn pandai2 ckp org amek duit korang sebab korang sendiri yg mmg setuju dan waras mase dorang ckp nak amek 489 daripada korang. bukan menipu tu yeeee...... sah sebab ade akad jual beli kat situ bila korang ckp bersetuju. so fikir2kan lah. bukan slah mereka. kite sendiri yg kene amek perhatian apabila dpt panggilan daripada mana2 pihak.

Tanpa Nama berkata...

KALAU TOL LINKCLUB NI TPU...
KORANG PERGI LA WAT REPORT...
SENANG ABEZ CERITA...JGN NAK KECOH DAN TAMBAH LAGI DOSA YG SEDIA ADER...
BAWA LA BER TAUBAT... AKU DAH GUNA PAKEJ 2....SGT BERBALOI... VOUCER PERCUTIAN PUN AKU DAH PERGI...BEZ GLER TEMPAT DIE...SIAP BLH WAT LEPAK DGN KWN2 LG...SHOPPING MMG BNYK R AKU DPT DISKAUN...TERIMA KASIH LINK CLUB. XMENYESAL AKU BELI...MMG LA KWN2 AKU HASUTKAN AKU SURUH CANCEL..TP AKU XDENGAR PUN CKP DIEOWG...SBB NAK GUNANYE AKU...N DUIT AKU YG KENA POTONG.. SKRG NI LAK DIEORG YG SIBUK2 NAK GUNA CARD AKU TU...CIAP MINTAK NO TEL N NAME TELESALE YG CALL AKU LG TU...WISMA DIEOWG PUN AKU DAH PERGI KAT MALURI...JGN NAK WAT FITNAH LAGI EA...
KORANG TAW X FITNAH TU DOSA LEBIH BESAR DR MEMBUNUH...DR KORANG FITNAH DIEOWG BEK KO G BUNUH DIEOWG SEMUA... SUPAYA NANTI DIEOWG XCALL KORANG SEMUA K..KORANG JG YG SETUJU MASE AKAD JUAL BELI...SETAHU SAYA XDER PAKSAAN PUN.... LAU XNAK XKAN PAKSA..SO FKR2 KAN LA WAHAI MANUSIA...SIA2 SAJE BELAJAR TINGGI2 TP HIDUP NAK WAT FITNAH..ADER AKAL TP XLEH NAK FKR..NAPE DUIT KORG BLH BW MATI KER???OR KAD KRDT KORANG TU DAH BNYK SGT HUTANG..XMAMPU NAK BELI...SO TUBUHKAN BLOG KERJA NAK FITNAH ORG JER N NAK TUTUP PERIUK NASI ORG JER...MMG XSELAMAT LA HIDUP NI...TP JGN MENYESAL LAK KLO KORANG SENDIRI KENA TPU DGN MARKETING DR ADIK BERADIK KORG...JGN BELAGAK SGT...N JGN CAKAP X SERUPA BIKIN.....

Tanpa Nama berkata...

linkclub sial....customer service ntah pape....traksasi on the spot..bila nk cancel nk duit balik bapak lama nk tunggu....hotel bg 5bintang tp serv cust cam taik...0 star....

Tanpa Nama berkata...

aslmkm...semua kawan yang tertipu..aku ni pekerja kat c2 dahulu...memg betul pun dia orang ni tipu..gaji aku pun dia xbayar...cakap je lebih..ada yang nama alif pondan 2 kalau cakap memang la sedap...tapi haram...semua lakonan je. dgn keselamatan sarah 2 sama je...xpayah la ko org nak ambik lagi...cakap je dpt mcm2,tp padahal semua yang dia bgthu 2 untuk org kaya je....
ko ada dgr linkclub masuk tv ke?
xde kan,,, dari ko ambik pakeg ni...lebih baik ko bagi kat anak yatim rm489 tu... lagi la byk pahala...semua pakeg dia bgthu 2 dah ada kat kedai 2... ko org guna kad 2 pun dpt discaunt yang sama. kalau nak discaunt kat hotel baik ko org tempah sendiri..lagi murah,,,, nak kapal terbang...kerajaan dah sedia semua discaunt...syarikat ni dah la xprofesional... guna kan pulak ic/nama pekerja tuk tujuan keselamatan la konon...kenapa xmintak ic manager yg bercakap @ ic bos je...
lagi seng...
kalau diberi peluang kepada semua org dah dah kena tipu ...dia org pun nak pulangkan balik kad 2...xde yang bemanfaat langsung.
kalau nak cansel senang je...cal je bank terus...suruh bank blok pemotongan dia org...walaupun dah lama beli pakag 2...u all boleh cancel lagi...
telisale yang mulut manis 2 akan kena potong komision ..padan muka..mcm xde keja lain kat dunia ni. ni la anak haram. semua menipu.
nasib baik aku keja sebulan je...daging aku ni termakan duit haram...hasil tipu berskrip. dah la xde akad jual beli...setakat tanya setuju saje...paksa2 custemr plak..dah la call guna no fon...guna bil atas nama staf...ni plak kata dirakam,tp sebenarnya xde pun kawan...saje dia nak buat ayat. kalau ko org nak tahu,,, maklumat ko org dia beli dgn bank..dia ada semua maklumat ko org..nama penuh,ic,no kad credit,credit card ape yg ko org guna...kalau yg guna debit kad 2..dia org siap ada nilai berapa ada dlm bank ko org..hahahaa..aku mintak maaf la kalau ada yg beli dgn aku dulu...so ini bukan lah rekaan...luahan hati dri pekerja axdi marketing

Tanpa Nama berkata...

camne sy nk cancelkan linkclub ni>sy dah dpt kad diorg..sy takut diorg amik duit drpd credit card sy sbb diorg ada no cc sy..

Tanpa Nama berkata...

Apa2 aku push hati je ngan package linkclub ni. Mungkin aku kerap pergi ke tmpt2 spt yg ditawarkan. Ada je opis depa kt maluri tu....klu sesapa dh beli leh je pegi opis dia.

Tanpa Nama berkata...

Tomahan mcm2 dlm google ni. Kita amik yg bebaik aje...

Tanpa Nama berkata...

script error

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

Tanpa Nama berkata...

unknown application has been block

kamil berkata...

.


































































































































































































































































































.

kasman berkata...

.























































































































































































































































































































































































































































































































.

Tanpa Nama berkata...

A'kum....saya juga baru terima panggilan dari Link club..dan saya berpendapat memang ada unsur penipuan di sini. Pada awalnya dia memaklumkan ttg kad ni tanpa apa-apa bayaran. Kemudian dia tanya no kad kredit kerana katanya nak pastikan data betul. Ayat dia kata nak pastikan data betul bukan nak charge. Bila dah bagi baru dia kata ada charge rm299. Saya sendiri pada masa tu nak cepat sebab ada client saya. Biasanya saya tak layan call macam ni. Bila saya nak kan pamplet atau maklumat lain dia akan akan bagi beserta kad. Memang ada unsur penipuan disini nasib baik saya cepat call bank dan blok kan transaksi ni. memang nampak macam bagus TETAPI kalau ikhlas berniaga kenapa tak terang dari awal kenapa bagi alasan nak semak data...memang ada niat jahat di situ. Servis belum tahu lagi tetapi permulaan dah jelas ada niat nak tipu. Pertama sapa yg bagi kebenaran amik no tel saya. Kedua kenapa tak terang dari awal...disini paling jelas penipu. Kepada agen ke toke ke...tak payah nak melenting kata org buat fitnah..pegi semak dulu diri kamu...Kalau ikhlas berniaga bagi cukup info dulu baru amik duit. Ini tidak bagi info by call jer..tak de detail pengesahan dari hotel mana ke atau pusat membeli belah mana pun die tak cakap. Kalau cakap boleh gak aku call hotel tu tanya. Paling jelas bile saya call pihak bank die kata mereka tak de link dengan ajen macam tu. So tak payah melenting...tak de sebab orang lain nak fitnah ke nak penaye ke...bile org lain dah rasa kene tipu..then mereka luahkan supaya org lain lebih berhati-hati..

Tanpa Nama berkata...

pada manager linkclub & agen2nya,tak perlu lah nak cerita panjang2 pasal rezeki yg halal ke,hape ke..

aku nak tanya satu jek..kenapa ms call customer,korang kene representkan die dari SERVICE CARD CENTRE??kenapa tak nak perkenalkan diri dari sykt LINKCLUB?kat situ shj dh menunjukkan dh xde ketelusan..dr segi mktg strategi,korang mmg bijak..bijak manipulasi situasi conversation dgn customer..korang verified awal2 all customer details tanpa bgtau tujuan sebenar..at the end baru korang ckp ttg adenye charge RM*** kalau nk dptkan kad diskaun tu..klu bljr mktg,ni nama dia "devil mktg instrument"..

spptnya korang kene citer dulu produk,benefit of product,etc lepas tu barulah korang tanye customer berminat atau pun x...then baru la korang bleh dptkan detail customer(cvv nbr,exp crd,no crd) jika dia berminat..INI BARU METHOD YG BETUL!!jika customer xminat,conversation korang ptt tamat tanpa perlu korang mintak any cust details..

ape2 pun mmg company ni sah..aku dh dispute byk dh kes2 reveal info to 3rd party..termasuk linkclub..linkclub pun sbnrnye takut jugak..diorg kene jaga gak dgn aquirer bank mrk..sbb kalau byk kes dispute,bank mereka akan tarik balik facilities terminal machine kt company mereka..jd ape2pun kes ni tertakluk pd customer..cust kene hati2..dont simply disclose any info pd 2rd party..lebih2 lg caller guna hp nbr..walaupun kes2 ni bleh report,ade gak kes yg customer xdpt refund due to cust negligence gak..mula2 stuju pastu xstuju..so,hati2 jela..:P

ex-authorizer bank

Tanpa Nama berkata...

Hi, saya sebenarnya ex staff dari Linkclub HQ. Linkclub memang exist. Tapi LinkClub adalah PENIPU besar. Sebagai bekas staff Linkclub sesiapa yang beli package linkclub pada tengah bulan 2011 sampai may 2012 voucher2 semuanya dah expired. Saya kesian dengan semua ini. Linkclub dimiliki oleh orang ALGERIA yang berkhawin dengan orang cina ppuan yang dah tukar agama ke islam. Tak kisah la, tapi LINKCLUB mmg jahat sampai terminat staff sendiri kalau ada apa2 yang menakutkan mereka, dah tidak bayar gaji. So jangan percaya mereka kerana mereka semuanya penipu. Plan baru mereka buka Time share tapi tak tau nama syarikat yang juga terletak di ampang. Kata2 murah hotel tapi mahal tambahny.

Tanpa Nama berkata...

Salam,

sy x tau la linkclub ni btol ke x..tp cara die approach membuatkan kite rase rugi if tak join..die kate name terpilih utk join mende alah ni..dari kementerian ape ntah..mase tu pning kpale keje..last2 malas nk pk byk ambik je..memg dpt voucher sume tu tp memg x mampu pn nk gi kedai2 tu..sume kdai yg mahal2..and byk yg x perlu pn..

nak confirmkan kwn2 yg join..memg die ade bg insurans ke?baru je dpt call suh byr 300++ tuk insurans for the last..zurich insurans..sy memg confirm x dpt pn polisi insurans tu dgn kad tu..sy join awal thn 2010..smpai skrg x pnh gune ape pn except touch n go

Tanpa Nama berkata...

ermm.. saye pon rase tertipu dgn LINKCLUB ni.. sy join mase akhir 2009 ke awal 2010 mcm tu. da la baru start keje. time tu pakej yg die tawarkan RM500++. ok la dgn voucher semua. die mmg tolak je dari kad debit aybank sy tu. TAPI yang menjadi masalah sekarang ni, agen time tu cakap ini bayaran seumur hidup. takde dah bayaran2 lain lepas ni. ok. sy lega. then recently march 2013 diorg call suh sy bayar lagi 300++ dengan alasan bayaran akhir tahun. yg 500++ ringgit tu bayaran awal tahun. then mase die call tu die cakap dari syarikat insurans ZURICH yg ade link dengan link club. dulu ate bayar seumur hidup pastu ni kene bayar lagi. banyak cantik muka. bila sy nk terminate insurans -yg sy TAK TAHU dan TAK DIBERITAHU pon kate sy di sign up untuk insurans kat ZURICH- agen (pompuan india yg tak berapa nak beradap) yg call ni tak kasi. and cam xmo layan pertanyaan sy just nak sahkan nombor kad maybank sy yg sy penah kasi dulu untuk tolak bayaran 'akhir tahun' insurans. suka2 nak makan duit org. last2 sy g bank, sy tuka kad and sy tak angkat pon call dia. menyampahnyaaa... :(

Tanpa Nama berkata...

Salam..

Sy pun ade dpt call dr Iprihatin insuran suruh byr rm300 lbh utk insuran link club..dulu ms join xde lak ckp psl insuran..ade sape2 yg byr ker..skrg ni sy mls nk jwp phone
kalau diorg call..mcm pnipu je.

Tanpa Nama berkata...

bln 3 hari tu dpt call dr insurans mana ntah..die ckp nk buat pemotongan sbb dulu aku ada langgan linkclub..aku pn bodoh dulu ikut je bg no pin..die gtau psl tawaran pakej/diskaun ke tempat2/restoran2/spa2 tertentu..satu habuk pn ak xpernah pkai..bln 3 insurans call nk buat pemotongan RM390..mmg x la ak nk bg..ak xangkat call..smpai la hari ni diorg call lg nk buat penolakan..yg ak cnfius2 knp die call pkai no hp..knp xpkai no office..die ckp dari axa affin insuran..ak ckp ak nk cek dlu dgn isurans2 ada nama ak x..ak mintak no office..die ckp die akn sms slps pembayaran dibuat..kepala hotak ko!! last2 ak letak je phone..ak bkn ape..bmbg klu btl2 ada nama ak tkut kne tindakan mahkamah je sbb xbayar..tp ak call axa affin insurans xde plak nama ak..dia ckp kita xbuat pemotonagan seumur hidup..kalau pemotongan bln2 tu ada la..lps ni cnfirm ak tkr no plak..bodoh punya manusia..

Tanpa Nama berkata...

Sial la ko..jgn main nama Melayu bodok...