FOLLOWERS

Guestbook

September 25, 2008

NIBIRU 21-12-2012 - Bencana Alam Terbesar

petikan email yang saya terima semalam........ Ust.Harun Din .. korang kenal kan?? dlm ceramah dia, ade mmbace sbuahartkel yg mncritakan bhw dunia ni da nk kiamt ... planet mrikh (planet ke4 n plg dekat ngan bumi) tlh mngalami psingn yg tbalik pdbln sept lpas. maknenye ... planet yg dkat dgnnye jgak (bumi la) akanbrtukar arah prgerakan dia gak. maka pd saat tu akn terjadi kjadianmthari tggelam sblah timur. (tnda2 bsar kiamt)...ingat, matahariterbit sbelah barat, pintu taubat da ditutup. x de harapan daa laa!!maklumat ni gak tlh dhentikan pnyebrannya oleh NASA krna aknmnguntungkan pihak islam. tolong sebarkan ye tuk kmaslhtn kiterbersama... wassalam (sebar la bnde nih wehh smentara ade mase)untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau planetx(oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar denganplanet jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 kekedudukan terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulanmei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pndudukbumi..so sama2 kita nantikan...mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjirbesar zaman Nabi Nuh AS dahulu.. planet ini tak menghentam bumi tapitarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanyaakan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarnakemerah-merahan seakan-akan anak matahari. (tanda besar kiamat? objekmerah di langit kelihatan)AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran2gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun keranadianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya merekamembina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukitlengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana (rujuk paper bulan februari, kosmo, BH n lain2)untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or videokat youtube(nak forward besar sgt).. benarlah kata2 RASULULLAH satuari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancientberlaku dimana segala teknologi pupus dan manusia akan kembaliseperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno. jadibersedialah kita umat islam...ALLAHHUA K BAR lain-lain artikel tentang kiamat.....Kajian....ALLAH je mengetahui.. .. Assalamualaikum .....* a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500tahun... sekarang sudah 1439 = 426 + 13 tahun hijrah.... daripada inikitaketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi..Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066... * b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripadabumi yang menghala kebumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumipada tahun 2014.Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengansebuah roket...Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akanmenghentam bumi...Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi..Dan planet ini lebih besar daripada bumi...Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065..... * c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun2007....Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022,disebabkan oleh penurunansemula Nabi Isa..... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanyaakan hidup selama 40 tahundan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062...Dianggarkan Bumi Akan K iamat Antara Tahun 2062-2066... * Wallahu'alam. .. Semua ini telah dikaji...Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakanbahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...K ita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun...Cubalah anda kirakan sendiri...Beribadatlah wahai umat Islam sekalian... Ini adalah antaraberpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini.. Dan jangan tungguartikelseperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah diajarsejakkita kecil lagi. K iamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akan rugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yangdisuruh oleh Allah. Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. dan korang jangan risaula....aman dunia akhirat..sama- sama kita doakankesejahteraan untuk semua umat Islam.. wallahu'alam bi sawab....

5 ulasan:

DYLA berkata...

faizah,
takut utk hadapi nya kan..erm.. kena la kite bersedia dari skrg..

atty's berkata...

tu ler..riso..saat itu akan tiba..ada kah kita bersedia..riso akan org tua dan anak2 kita pd masa itu

DYLA berkata...

Salam Aidilfitri,
Maaf Zahir & Batin.

Dari kami sekeluarga.
http://dylarizadi.blogspot.com

lily lotus berkata...

semoga taubat kita diterimaNya

Mommy Lily berkata...

selamat hari raya

maaf zahir batin dari mommy lily, babah lily & lily :-)

sepanjang perkenalan kita mgkn ada salah dan silap jadi sudi2 kan la maafkan kita